maanantai 12. elokuuta 2013

Helsinki EPN, 3.8.2013

Lauantai 3.8.2013 vietettiin Oskun kanssa tosiaan Helsingissä, Tuomarinkartanon Vinttikoirakeskuksella epävirallisissa pentunäyttelyissä. Luokassamme, urokset 7-9kk, oli yksi osanottaja lisäksemme ja upealla Bosom Buddy's kasvattajanimellämme olimme tietysti ensimmäisinä numerolla 42. Tuomari oli Karin Bergbom. Sää oli upea ja hikinen, varmasti 30 asteen tienoilla ja aurinko porotti lähes pilvettömältä taivaalta.

Paikka: Helsinki, Tuomarinkartanon Vinttikoirakeskus
Päiväys: lauantai 3.8.2013
Näyttely: Epävirallinen pentunäyttely
Luokka: Urokset 7-9kk
Lähtönumero: 42
Tuomari: Karin Bergbom

Päätin, että teen kaikille näyttelypostauksille yhteisesti tuon "infolaatikon" tuolla lailla erikseen, niin tulee sitten kirjoitettua kaikki tiedot ylös... Siksi kaksi samaa tekstiä peräkkäin eri muodossa!

Olin päättänyt Oskulle tavoitteeksi esiintyä kiitettävästi eli ravata pomppimatta ja laukkailematta sen enempiä ja toivoin sen näyttävän hampaat tuomarille kunnolla ja seisoa muutenkin pöydällä väistelemättä. Toivoin myös, että itse osaisin esittää edes suht koht hyvin...

Menimme kehään ja juoksimme toisen koiran kanssa kierroksen. Valitsin itse onnekseni oikean juoksutemmon ja koira ei laukannut muistaakseni yhtään askelta ensimmäisellä kierroksella. Sitten päästiinkin suoraan pöydälle ja Osku näytti hampaat paremmin kuin koskaan ennen. Voi olla, että olen jo itsekin oppinut pöytäkäsittelyä sen verran, että se sai varmuutta toimia oikein... Toivottavasti. Koira ei myöskään väistellyt tuomaria pöydällä ollessaan, vaikkakin kävi aika nopeasti istumaan. Tuomari sitten sanoi, että nuori koira, istukoot vaan siinä niin pysyy varmasti paikoillaan. Osku nousikin sitten automaattisesti ylös, kun tuomari aloitti tutkimaan rakennetta ja koira pysyikin paikoillaan ja hyvässä seisonnassa loppuajan. Sitten juoksimme edes takaisin ja sekin meni mielestäni hyvin. Minun esittäjän urani vaikein ongelma on tuo maassa esittämismatkan suhteuttaminen koiran kokoon ja tuomarin etäisyyteen. Tietysti tein tässä suurimman virheeni ja esitin aivan liian lähellä, vaikka korjasinkin kertaalleen kauemmas.

Jäimme kakkoseksi vastustajallemme, joka oli Oskua kuukauden vanhempi ja näin ollen myös kehittyneempi. Olin kuitenkin tyytyväinen ensimmäisiin näyttelyihin ja kelin puolesta oli kiva jo päästä lepäilemään, sekä koiran, että minun! Matkaseuralaisemme oli upeasti oman rotunsa paras ja näin jäimme odottelemaan FCI 1-ryhmäkehää. Lainasimme Oskulle kyydittäjältä kevythäkin jossa koira sai lepäillä, mutta tänään hankin jo omankin, jee! Tästä se näyttelyharrastus lähtee ;)

Bosom Buddy's Will To Win, 7kk 11pv (hienosti olohuoneen pöydällä, juuri uitettu koira :D)

Arvostelumme:
Reipas pentu, päässä hyvä kiilan muoto. Hieman pitkä otsapenger, kookkaat korvat, joissa saisi olla parempi taite. Pysty lapa, hyvät raajat, luusto ja runko. Melko hyvät liikkeet, kantaa häntänsä turhan korkealla. Erinomainen karvan laatu, väri ok.

Oli kaikinpuolin kyllä mukava ja mielenkiintoinen päivä, näyttelykalenteria onkin täydennelty jo eteenpäin ihan kiitettävästi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti