maanantai 22. huhtikuuta 2013

Koirien esittely (ja vähän omistajasta)

Ensimmäinen oma koirani, Manu, on saapunut meille 1.6.2008. Silloin Manu oli vielä pieni ja hentoinen :) Nyt käynnissä on ikuisuusprojektilta tuntuva laihdutus! Painoa olisi tiputettava ainakin 2 kiloa. Manu on rodultaan coton de tuléar, on kuitenkin rekisteröimätön joten eihän tuosta täyttä varmuutta ole. Koira on syntynyt 18.3.2007.

Kuva Manusta heinäkuulta 2008.

Turkki on hyvin pehmeä ja pörröinen, takkuuntuu erittäin helposti. Siitä ei myöskään irtoa karvaa. Pentukarvan muuntuessa aikuiskarvaksi meillä oli pieniä ongelmia sen kanssa...

...siispä päädyttiin tähän. ;)

Manun kanssa ei ole harrastettu virallisesti mitään, mutta kotona ollaan treenailtu agilitya omistajan taitojen mukaan, vajanaisilla varusteillamme... Lisäksi on opeteltu temppuja, helppoja tokoliikkeitä ja käyty silloin tällöin koirapuistossa. Mätsäreissäkin olemme käyneet about 5 kertaa. Yhden kerran voitimme sinisten kehän, mutta muuten ei ole tullut kuin sin- ja kerran pun-. :)

Tältä Manu useimmiten näyttää.

Manun karva on aina kotitrimmattu (paitsi silloin kun vedettiin melkein kaljuksi), joko minun tai äitini toimesta. Siksi koira näyttää vuosien mittaan hyvin erilaiselta/erimuotoiselta. Meille tullessaan se olikin kyllä laiha ja täysin lihakseton, nyt ainakin hyvässä lihassa... Manu on allerginen kanalle, eikä siedä kalaa kovin suuria määriä. Siitä syystä koira on nyt raakaruokinnalla, koska kanatonta kevytruokaa oli suht vaikea löytää ja ne mitkä löysimme, eivät mitkään tuntuneet toimivan kunnolla. Raakaruualla on helppo säädellä ruuan määrää ja rasvaisuutta, sekä vältellä sitä kanaa.



Manu on luonteeltaan aika vekkuli. Koira jaksaa räksyttää turhalle välittämättä kenenkään käskyistä. Se on myös rodulleen ominaisesti ihmisten viihdyttäjä, jokailtainen riehumishetki on tullut kaikille läheisillemme tutuksi ;) Manu tykkää rapsutuksista ja huomiosta, vähän liikaakin ehkä.



---

Sunrise Queen's Eternal Explainer (Koiranetissä) eli Ransu on tullut minulle 3.3.2013 eli on aika uusi tuttavuus vielä. Ransu on rodultaan kultainennoutaja, väriltään vaalea. Ransun kanssa olisi tarkoitus suunnata noutajien taipumuskokeeseen, muista harrastuksista ei ole vielä lyöty lukkoon (omistajan päässä) mitään. Itseäni kiinnostaisi rally-toko, agility ja mahdollisesti noutajien working test. Tämänkin kanssa käydään varmasti mätsäreissä. Erinäisistä syistä emme ainakaan vielä pääse virallisiin näyttelyihin vaikka sinnekin voitaisiin haluta. :) Ransu on syntynyt 6.8.2012, eli ei ole vielä kunnon kesää nähnyt ;) Ojien pohjilla rypemisen perusteella on aika vesipeto.

Ollaankin nyt rally-tokon alkeiskurssilla, mahdollisesti jatketaan myös jos rahatilanne antaa periksi :) Flyball-kurssi järjestetään tänä keväänä paikkakunnallamme, mutta saa nähdä saadaanko paikka + sopiiko aikataulut yksiin. Taippareihin valmistavaa koulutustakin olisi ollut, mutta se olisi maanantaisin, kun rally-toko on tiistaisin... Ja lisäksi kurssi olisi ollut aika kaukana meiltä, niin liikkuminenkin hankaloittaisi suunnitelmia.

Ransu on luonteeltaan suht rauhallinen ainakin ikäisekseen. Se osasi sisällä jo ensimmäisenä päivänä ottaa paikkansa sohvan edestä ja siinä se usein pötköttelee vieläkin. :) Uudet tilanteet ovat aina vähän jännittäneet, mutta hyvin on selvitty. Hihnassakin Ransu osasi kävellä jo kolmannella ulkoilullaan!

Omistaja kovasti vielä harjoittelee Ransun turkin trimmaamista, mutta kyllä se tästä. Suurimmassa osassa kuvista on jo tursahtanut pörrikkä kultainen. :D Ransu syö nappuloita ainakin vielä, katsotaan nyt mikä herralle sopii parhaiten :) Ohessa vähän kuvia!



Jäällä ekoina päivinä.


Manun kanssa :)

"Mikä toi on?!"



Blogin takana lapsosten kuulumisista kirjoittelee tällä hetkellä eläintarvikekaupassa työskentelevä, 19-vuotias nuorukainen. Sydäntäni lähellä on kaikki eläimet ja erityisesti avomieheni. :) Olen puoliksi kyproslainen, joten veri vetää lämpimään. Rakastan aurinkoa ja lämpöä, siksi olenkin kesällä paljon paljon virkeämpi, kuin talvella. Minua voisi ehkä talvisin luulla jopa eri ihmiseksi ;) Olen aikojen saatossa harrastanut tosissani oikeastaan vain ratsastusta ja nyt enempi koirien kanssa puuhastellut. Ratsastaisin edelleen, jos olisi siihen kunnolla varaa!

Ransu ottaa rennosti.

2 kommenttia:

  1. Moikka! Siis ihan mahtavaa löytää Jaden veli, ja vielä täältä blogi maailmasta! :) Ehdottomasti sähköpostitellaan! Mun sähköposti on mari.mitteli@gmail.com. Jään seurailemaan teidän blogia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa vaan ;) Tätä tekstiä on nyt vähitellen päivitelty uuteen uskoonsa :)

      Poista